Automatiikkaa

Markiiseihin, kaihtimiin ja verhoihin

Miksi markiisien, kaihtimien ja muiden aurinkosuojien automatisointi kannattaa? Aurinkosuojan käytöstä on mahdollisimman suurta hyötyä, kun sitä voidaan säätää optimaalisesti. Toimintoja voidaan automatisoida tehokkaasti erilaisten tarpeiden mukaan. Manuaalisessa säädössä suuri osa aurinkosuojien energiansäästöeduista menetetään, ja manuaalisesti säädetty aurinkosuoja vain suojaa valolta.

Automaattisessa ohjauksessa on myös monia muita etuja. Automatiikan avulla vältytään esim. tuulivaurioilta, ja siten aurinkosuojat kestävät pitempään. Kun suojia on useampi asennettuna, voidaan niitä käyttää optimaalisesti ohjauksen avulla.

somfy connectioon

Moninaiset aurinkosuojien ohjausjärjestelmät – mm. moottorointi ja kauko-ohjaus

Laaja ohjauslaitevalikoimamme sisältää yksinkertaisia kytkimiä, radio-ohjauksia, kaukosäätimiä, aurinko- ja tuuliantureita, lämpötila-antureita sekä automatiikkaa ja väyläjärjestelmiä sisältäviä monimutkaisia projekteja. Yksi merkittävä toiminto on aurinko- ja tuulitoiminto, jonka toimintaperiaate on yksinkertainen: auringonpaisteella aurinkosuoja peittää automaattisesti ikkunat varjostaen huonekaluja ja kukkia sekä pitäen huonelämpötilan alhaisena. Kovalla tuulella tuuliautomatiikka nostaa ulkopuolisen aurinkosuojan ylös.

Järjestelmän kaikkia aurinkosuojia ohjataan yleensä yhteisellä ohjausyksiköllä, mutta mukavuutta voi lisätä liittämällä myös erillisiä kytkimiä. Järjestelmässä voidaan määrittää auringon, tuulen ja muiden parametrien raja-arvot. Aurinko- ja tuulianturit liitetään automatiikan keskuksena toimivaan ohjausyksikköön. Järjestelmään voidaan yleensä liittää tarpeen mukaan myös muita antureita, kuten ajastin, termostaatti, sade- tai lumianturi.

somfy

Aurinkosuojauksiin yleisimmin liitettyä automatiikkaa:

  • Aurinkoanturit
  • Tuulianturit
  • Sade- ja lumianturit
  • Ajastimet
  • Radio-ohjaukset
  • Kaukosäätimet

Tarvitsetko apua oikeanlaisen ratkaisun löytymiseen?

Lisätietoa saat Kojo Kaihdin Ky:stä. Saat asiantuntevaa apua juuri oikeanlaisen ratkaisun löytämiseksi. 

Ota yhteyttä, Kojo Kaihdin Ky palvelee »